Paste cu ciuperci si ardei gras

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reteta: Paste cu ciuperci si ardei gras, se prepara rapid, este savuroasa si de post. Pastele se fac destul de repede, sunt ieftine si la indemana. Preparatul se poate servi tuturor celor care iubesc pastele.

Necesarul de ingrediente:

– 1 punga de paste fainoase (din care folosim) ,

– 200 de grame de ciuperci champignon,

– 1 ardei gras rosu,

– 1 lingura de patrunjel,

– 2 catei de usturoi,

– 2 ardei iuti mari,

– 1 ceapa mica,

– 3 linguri de ulei de masline,

– sare alba fina,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

– Punem uleiul in tigaia incinsa. Bine ar fi sa folositi o tigaie antiaderenta, cu fundul gros, sa nu se arda legumele.

– Adaugam ceapa si ardeiul iute. Nu prajim ceapa, o amestecam pana devine translucida, pana capata dulceata. Dureaza circa patru minute.

– Apoi adaugam ciupercile, acestea vor lasa apa.

– Adaugam sare, cat luam cu trei degete si amestecam.

– Mai adaugam putin ulei, daca este nevoie.

– Dupa aproximativ cinci minute adaugam si ardeiul gras. Lasam pe foc pana se inmoaie legumele.

– In acest moment putem fierbe si pastele fainoase, dupa instructiunile de pe ambalaj.

– Cand a scazut zeama la sos, mai adaugam putina apa.

– Adaugam usturoiul, piperul, apoi pastele fierte.

– Adaugam cateva feliute de ardei iute si patrunjelul, amestecam totul foarte bine si pastele noastre sunt gata. Se pot servi simple, sau in momentul servirii puteti presara deasupra niste parmezan sau cascaval, daca nu tineti post.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed