O delicatesă. Salata de conopidă

Conopida este o legumă anuală care se înmulțește prin semințe, disponibilă pe aproape întreg parcursul anului datorită toleranței atât la frig cât și la temperaturi ridicate.

Această legumă și-a demonstrat eficientă în prevenirea bolilor cardiovasculare și a celor digestive, prin conținutul de nutrienți și fibre vegetale care fac adevărate miracole. Este important de cunoscut că această legumă trebuie evitată de persoanele care au probleme cu glanda tiroidă deoarece studiile arată că împiedică fixarea iodului.

O salată, foarte gustoasă și sănătoasă, cu iz puternic de usturoi.

Necesarul de ingrediente pentru Salata de conopidă:

-O conopidă mare, o căpățână de usturoi, o legătură de mărar verde proaspăt, un gălbenuș de ou de găina, o linguriță de muștar, 150 ml de ulei de măsline extra-virgin și sare albă fină, în funcție de preferințele fiecăruia.

Cel mai ușor mod de preparare:

Pentru început se va spăla bine conopida, după care se va desface în buchete mai mici și se va introduce la fiert într-o oală cu apa. Urmează prepararea maionezei din gălbenuș de ou de găina, muștar și uleiul de măsline extra-virgin.

După ce conopidă este fiartă, se va introduce în apa rece să se răcească, apoi trebuie să fie strecurată și pisată cu o lingură de lemn într-un bol de sticlă..

Se va curăța usturoiul de coji și se va  zdrobi peste conopidă. Se va toca mărarul și se va adăugat în bol laolaltă cu sarea albă fină și maioneza. La sfârșit se va amestecă până se va obține o structură omogenă.

Se poate servi pe pâine alături de roșii și iaurt.

Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*