Mititei la gratar

Mancarea tradiționala romaneasca care ne-a inveselit tineretea ani de zile. Chiar si acum, dupa 68 de ani continuam traditia si desigur cu prietenii, ne-am apucat de preparatul savurosilor mici cu mustar.

Necesarul de ingrediente:

– circa 2,5 kilograme de carne tocata(vita si porc),

– 3 catei usturoi,

– 2 lingurite cu varf de bicarbonat de sodiu,

– 1 lingurita zeama lamaie,

– 1 litru supa de vita,

– 1 lingura cu varf cimbru uscat maruntit,

– 1/2 de lingurita de chimion,

– 1 lingurita de coriandru macinat și

– 1 lingurita de piper negru proaspat macinat.

Modul de preparare:

Amestecam carnea cu zema de oase pana obtinem o pasta omogena. Adaugam bicarbonatul stins cu zema de lamaie si amestecam bine. Mixam cateii de usturoi cu putina apa minerala cu blenderul pentru a obtine o zeama fina. O adaugam in compozitia de mici. Adaugam si condimentele. Amestecam foarte bine, timp de aproximativ 45 de minute. Pasta va fi destul de moale, dar se va intari la frigider. Dupa ce am framantat bine pasta, o acoperim cu folie si o lasam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem pasta si formam micii umezind palmele cu apa sau ulei. Ii frigem pe gratarul incins si uns cu putin ulei (sa nu se lipeasca), pentru aproximatv 3-4 minute. Ii servim cu mustar si cartofi prajiti (pai) Sunt ,,periculos” de gustosi. Pentru incepatori si nu numai…dupa servire..a se ,,clati’” cu ,,rauri’” de bere.

Pofta Buna si Hai Noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*