Mere dulci-acrisoare coapte

Un desert unic care il pregatesc mereu cand ajung la bunici, la curte, ideal pentru ai rasfata pe cei dragi sufletului meu. Sincer, niciodata nu mi-au iesit asa bune tinand cont ca ideea am aplicat-o unde am avut ocazia. Secretul este folosirea cuptorului de la soba de lut a bunicilor.

Necesarul de ingrediente:

– 6 mere mari,

– 6 lingurite de stafide,

– 6 lingurite de miere de albine,

– 18 nuci( se va folosi miezul)

Mod de preparare:

– Incepeti sa spalati bine merele si sa le taiati capacelele din dreptul coditelor. Dupa aceea scobiti merele cu o lingurita de inox, incet pentru a nu le zdrobi.

– Spargeti nucile (cu spargatorul de nuci) si scoateti miezul pe care il asezati pe un tocator si il zdrobiti (fara prea mare forta) cu un facalet mic de lemn

– Dupa ce ati scos din miez, dar si samburii, umpleti fiecare mar cu amestecul pregatit anterior din stafide, nuca zdobita si mierea de albine.

– Dupa ce ati umplut merele, asezatile intr-o tavita mica, putin inalta, folosita la copt. In tavita este bine sa adaugati cateva linguri de apa.

– Merele se vor coace destul de repede, la mine a durat in jur de 20 minute am utilizat cuptorul de la soba bunicii, acesta fiind foarte incins, deoarece bunica gatise inainte). Va dati seama atunci cand ele isi schimba culoare, devin rumenii, dar si moi.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*