Medalion de somon fript cu mamaliga si sos de usturoi

Necesarul de ingrediente:

– 3 bucati medalion de somon,

– 100 ml. de smantana,

– 1 capatana de usturoi,

– 50 ml. de apa minerala,

– sare alba fina (dupa gust),

– 3 linguri de faina de grau si

– 150 de gr. de faina de malai.

Mod de preparare:

– Se spala pestele, dupa care se lasa la scurs, pe un servetel cateva minute si apoi se presara sare fina peste el, se da prin faina de grau si se frige intr-o tigaie incinsa.

– Se pune intr-un vas(ceaun sau oala) un litru de apa, o lingura de malai, o lingurita rasa de sare si se pune la fiert la foc mare, cand apa clocoteste, se presoara malaiul in ploaie si se mesteca constant cu melesteiul, pentru a nu se forma cocoloase, iar cand mamaliga se desprinde de pe vas inseamana ca este fiarta si o rasturnam intr-o farfurie intinsa, cu atentie.

– Se curata capatana de usturoi, se taie felii subtiri si se piseaza bine in mojar pana se face pasta,se

adauga un pic de sare, smantana si apa minerala si se mesteca bine.

– Se aseaza pe un platou preparatul culinar din somon, puțin sos de usturoi și bucati de mamaliga.

– Putem adauga si garnitura(dovlecei sau ardei usor fierti).

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*