Mancare de praz cu masline si verdeata

Reteta: Praz cu masline si verdeata, este un preparat simplu, de post si gustos. Daca te apuci sa il prepari este gata in jumatate de ora si se poate consuma cald sau rece.

Necesarul de ingrediente:

– 200 de grame de praz (1 fir),

– 1 ceapa mica,

– 100 de grame de masline negre,

– 3 linguri ulei de masline extra-virgin,

– 200 de mililitri de suc de rosii (1 lingura pasta de tomate),

– 20 de mililitri de vin alb sec,

– sare alba fina,

– 1 lingura de patrunjel si de marar verde,

– piper negru macinat,

– 1 catel de usturoi.

Mod de preparare:

– Prima data cu punem uleiul intr-o tigaie.

– Adaugam ceapa taiata felii sau cubulete, si prazul taiat felii cam de un centimetru grosime.

– Amestecam rapid, se lasa asa cateva minute, apoi adaugam circa 50 mililitri de apa fierbinte.

– Punem si un praf de sare, cam un varf de cutit. Aceasta va ajuta legumele sa se inmoaie mai repede si va da un plus de dulceata mancarii.

– Punem capacul si se lasam pana se inmoaie bine legumele.

– Amestecam usor din cand in cand si se mai adauga cate putina apa, daca mai este nevoie. Dureaza circa zece minute.

– Cand ceapa si prazul s-au inmuiat bine, adaugam sucul de rosii sau bulionul pasta.

– Este ideal ca piperul sa fie proaspat macinat, pentru ca se simte aroma mai puternica!

– Lasam sa fiarba totul circa zece minute, apoi adaugam vinul alb.

– Punem capacul si le mai lasam sa mai fiarba zece minute.

– Stingem focul si presaram verdeata tocata marunt.

– Se poate servi ca fel de baza sau ca si garnitura, alaturi de orice fel de carne sau peste. Se poate manca rece sau calda, alaturi de paine sau mamaliga.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed