Mancare ardeleneasca

Necesarul de ingrediente:

– 700 de grame de ardei diverse forme, culori (gras, kapia,…) spalati si curatati de seminte,

– 5 rosii mari, curatate de coaja,

– 2 cepe mari, curatate si spalate,

– 1 ceapa rosie, curatata si spalata,

– 2 linguri cu ulei,

– 7 catei de usturoi, curatati si spalati,

– 1/2 de legatura de patrunjel, spalat,

– 2 linguri cu paprika afumata (iute sau dulce),

– sare alba fina și

– piper negru proaspat macinat.

Mod de preparare:

-Am inceput prin a taia ceapa galbena si pe cea rosie solzisori .

Am tocat marunt usturoiul.

– Am taiat ardeii in bucati mari (ii gustam inainte pentru a nu exista vreunul iute).

– Am taiat rosiile in feliute.

– Am introdus intr-o tava de ceramica al unui aparat de gatire lenta(acea oala slow cooker), uleiul.

– Am adaugat feliile de ceapa galbena si rosie, bucatile de ardei, cubuletele de rosii si usturoiul.

– Am condimentat cu paprika afumata, sare si piper macinat si am amestecat bine.

– Am asezat tava de ceramica in aparatul de gatit, am acoperit cu capacul din dotare si am introdus in priza slow cooker-ul.

-Am setat modul de temperatura high(se va aprinde led-ul corespunzator de pe aparat) si timpul la cinci ore (modul de setare este din jumatate in jumatate de ora).

– In acest timp am tocat marunt patrunjelul.

– Trebuie stiut faptul ca aparatul se va opri singur dupa scurgerea timpului de gatire setat si va trece in modul,, pastrare la cald,,.

– Am ridicat capacul corespunzator tavitei, am gustat si am presarat deasupra patrunjelul tocat.

– Mancarea pe care am terminat-o, o putem consuma cu paine calda simpla sau ca si garnitura langa friptura.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*