Macrou la tava in suc de rosii

Macrou fript la tava in suc de rosii si vin, cu piper negru, masline si foi de dafin.

Necesarul de ingrediente

-1 kg. de macrou (4-5 bucati medii),

-2 linguri de faina alba,

-2 cepe medii(alba sau rosie),

-100 de ml. de ulei de masline extra-virgin,

-100 de ml. de vin alb sec,

-50 de ml. de oțet;

-5 linguri de suc de rosii,

-1 pliculet piper negru boabe,

-6 foi de dafin si

– sare alba fina.

Mod de preparare

-Pestii(macroul), se curata de mate, li se elimina capul, se spala, se portioneaza si se presara cu putina sare, apoi se tavalesc prin faina si se frig intr-o tava cu o lingura de ulei incins;

-se curata si se spala ceapa, se toaca mărunt, dupa care se caleste in restul de ulei;

-se adauga faina, amestecand cu atentie si, cand aceasta devine aurie, se toarna sucul de rosii dizolvat in vin, pe urma otetul, apoi se pun sase foi de dafin si vreo cincisprezece boabe de piper negru;

-se fierbe, la foc mic, pana da cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se toarna peste bucatile de peste;

-La sfarsit, dupa ce meniul: macroul fript in suc de rosii, este gatit, se poate servi cald sau rece, cu mamaliguta sau pita.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*