Fasole Facaluita

In aceasta perioada de post, este bine sa evitam carnea si carnatii si sa degustam minunata fasole facaluita ,,batuta”.

Necesarul de ingrediente:

– apa potabila,

– 500 de grame de fasole,

– 2 cepe mici,

– cimbru,

– ulei de masline extra-virgin,

– pasta de rosii,

– 4 catei mari de usturoi,

– foi de dafin,

– 2 fire de patrunjel verde,

– piper negru macinat proaspat,

– sare albe fina.

Mod de preparare:

Vom lasa fasolea intr-o oala cu apa, peste noapte sa se umfle. Adoua zi de dimineata punem fasolea la fiert pe aragaz. Vom scchimba apa de cateva ori in timpul fierberii. La ultima apa vom adauga: sare, pier, cimbru si o foaie de dafin. Cand este gata fasolea vom scurge din oala apa, dar vom pastra putina, sa putem sa facaluim bine fasolea. Adaugam usturoiul curatat si zdrobit si amestecam bine, bine. Ceapa o taiem in solzisori mici, incingem uleiul in tigaie si o punem la prajit la foc mic. Acoperim cu un capac. Cand observam ca se inmoaie, se rumeneste putin, adaugam o lingura de pasta de rosii, amestecam bine, mai lasam putin si luam tigaia de pe foc. Stingem focul la aragaz, inchidem butelia(gazele). Dupa aceea asezam fasolea facaluita intr-un bol si peste ea punem ceapa rumenita si cateva frunze de patrunjel tocat. Se poate intinde cu o lingura de lemn, pe felii de paine coapta si se poate servi calda, sau mai rece.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*