Fasole facaluita cu sos din rosii si ceapa

Reteta: Fasole facaluita cu sos de ceapa si rosii, este un preparat traditional, de post.

Necesarul de ingrediente:

– 300 de grame de fasole boabe,

– 2 capatani de usturoi,

– 4 cepe medii,

– 2 morcovi medii,

– suc de rosii

– sare alba fina,

– 50 de mililitri de ulei de masline extra-virgin.

Mod de preparare:

– Am asezat fasolea pe masa si am eliminat impuritatile, am spalat-o, si am pus-o intr-o oala sub presiune sa fiarba pana ce s-a schimbat culoarea apei (nu am pus capacul inca). Am scurs prima apa, apoi am adaugat apa calda din nou peste fasole si am adaugat morcovul si ceapa in apa sa fiarba impreuna. Am pus capacul la oala si am lasat sa fiarba la foc mic, un sfert de ora din momentul in care s-a facut presiunea in oala (incepe sa suiere).

– Dupa un sfert de ora, am oprit aragazul si am lasat oala cu fasole pana ce am putut s-o deschid.
– Si cele 2 cepe din apa in care au fiert fasolele le-am adaugat tot in castron pentru mai multa dulceata si gust. Am pasat totul cu mixerul vertical pana am obtinut o pasta omogena. Dupa, m-am apucat sa pregatesc prajeala care vine deasupra si datorita careia fasolea batuta iese asa delicioasa si dulceaga.

Cum se face sosul de ceapa cu rosii:

– Intr-un castron de tuci, am pus 3 linguri de ulei, am lasat la incins, si dupa am adaugat ceapa taiata marunt. Cand ceapa a devenit translucida am stans cu putina apa si am lasat-o sa se inmoaie suficient, adaugand din cand in cand putina apa. La sfarsit am adaugat suc de rosii si am mai lasat cateva minute.
Am asezat fasolea pe un platou, dupa care am pus prajeala deasupra. E o reteta mai ales pentru cei care postesc si se poate servi cu gogonele murate.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed