Despre lactatele de capră produse în România

Lapte de capra

Lapte de capra

Laptele de capră este superior ca proprietăți nutritive celui de vacă: este ușor digerabil, un antiinflamator cunoscut, ajută la creșterea imunității și oferă protecție împotriva unor forme de cancer. Laptele de capră este recomandat sugarilor, întrucât are o structură asemănătoare laptelui matern. Conține puțin sodiu și mult potasiu, ceea ce îl recomandă ca protector cardiac.


Din luna mai a acestui an găsim la rafturi în supermarket specialități din lapte de capră produse în România, de Elcomex Agroindustrial. Caprele de rasă franțuzească sunt crescute în Dobrogea(zona Constanței), iar laptele este colectat zilnic, prelucrat local și vândut în România și străinătate, precum: lapte de capră, iaurt, iaurt de băut, sana, lapte bătut, brânzeturi lactice natur cu diverse condimente, brânză aerată, cașcaval, brânza de grătar și brânză pastă tare. Noutatea absolută este cașcavalul feliat la 100 grame, foarte căutat la export, de-acum și la noi.


Kefirul de capră e o băutură excelentă, hrănitoare, care se asimilează ușor datorită dublei fermentații, cu proprietăți benefice asupra tranzitului digestiv și sănătății colonului. Bun la gust, acrișor, acidulat, un adevărat energy-booster, recunoscut din antichitate ca băutură cu proprietăți miraculoase(prelungește viața, întârzie îmbătrânirea, memoria, crește imunitatea), kefirul se obține din culturi lactice selecționate în lapte. Se poate obține și din lapte de vacă, dar cel din lapte de capră este net superior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*