Crostini Cu Urzici, Mozzarella Si Ou

Reteta: Crostini cu urzici, mozzarella si ou, este o alegere ideala de mini-aperitive, perfecte pentru mesele de sarbatori, pur si simplu ca mici gustari, sau servite fara nici o ocazie speciala in familie.

Necesarul de Ingrediente:

– 4 bucati crostini fara gluten,

– 40 grame de urzici,

– 1 ramura busuioc (3 g),

– 1 lingura ulei de masline,

– 1 lingura smantana,

– sare alba fina,

– 4 oua de prepelita,

– apa potabila, otet si sare pentru posat,

– 4 frunze frunze de busuioc,

– 4 buc ati baby mozzarella.

Mod de preparare:

– Incepem prima data si spalam urzicile in multe ape, pana cand eliminam toate impuritatile.

– Punem apa sa fierba intr-un vas impreuna cu 1/2 lingurita de sare alba fina, iar cand incepe a clocoti punem urzicile si le lasam sa fiarba circa cinci minute. Le punem apoi intr-o sita la scurs cinci minute.

– Punem uzicile in vasul blenderului si le pasam impreuna cu ramurica de busuioc si cu uleiul de masline.

– Inglobam smantana in urzicile pasate cu ajutorul unei spatule si potrivim gustul de sare.

– Intr-o cratita pregatim lichidul pentru posare: punem apa (300 mililitri) impreuna cu lingura de otet si lingura de sare. Spargem ouale de prepelita (fiecare ou in alt vas) pentru a fi mai usor de posat.

– Cand fierbe lichidul, reducem flacara la mic si cu o lingura creem un vartej incratita. Adaugam cate un ou si il lasam la fiert circa 40-50 secunde, dupa care il scoatem cu o paleta pe un platou.

– Ungem feliile de crostini cu piure de urzici, punem cate un ou posat, o frunza de busuioc si cate o bucata de baby mozzarella.

Crostini cu urzici, mozzarella si ou fiert

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed