Creveti cu sos de lamaie si patrunjel verde

Necesarul de Ingrediente pentru crevetii copti cu sare mare, de mare:

In primul rand trebuie sa avem o tava intinsa, dupa care urmatoarele ingrediente:

– 15 bucati creveti mari;

– 500 de grame de sare mare, de mare;

– zeama de la 2 lamai;

– 100 mililitri de ulei de masline extravirgin si

– o legatura patrunjel verde proaspat de la piata(sau din propria gradina).

Mod de preparare pentru crevetii copti cu sare mare, de mare :

– Pregatim tava in care vom deserta 250 de grame de sare mare, de mare, pe care o imprastiem uniform.

– Crevetii dupa ce i-am spalat bine, ii aseazam in tava unul langa altul.

– Restul de sare mare, de mare din punga il vom imprastia peste crevetii asezati in tava.

– Tava se va introduce in cuptor la 200 grade stabilind durata de coacere la o jumatate de ora.

– Intr-un vas separat vom pregati sosul de lamaie cu uleiul de masline extravirgin cu ajutorul mixerului.

– Dupa cele 30 de minute scoatem tava cu crevetii de la cuptor si ii scuturam bine de sarea mare, de mare.

– Dupa ce am scos crevetii si i-am curatat bine de sarea mare de mare, ii punem intr-un castron si punem peste ei sosul de lamaie.

 – La final, peste creveti vom pune si patrunjelul proaspat, tocat marunt.

Pofta Buna, de la tarmul Marii Negre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*