Cocktail de iarna cu fructe de padure

Un cocktail, delicios si simplu de preparat. Fructele de padure, siropul si gustul sensibil al vinului, ne energizeaza, dar ne si rasfata in acelasi timp; dupa cateva ore de stat in frig.

Necesarul de ingrediente:

400 grame fructe de padure asortate(zmeura, coacaze, afine, mure, fragi, capsuni),

100 mililitri vin rosu sec,

1 lingurita de otet din vin rosu,

1 pliculet zahar vanilat,

1 lingura zahar,

1 pliculet scortisoara(se va pune dupa gust si preferinte).

Modul de preparare:

Incepem sa pregatim o cratita mai mica unde introducem ingredientele si le fierbem, pana scade la jumate cantitatea si devine ca un sirop (in jur de 5-7 minute). Apoi, lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider (sau congelator), pentru a se raci mai tare.

Fructele de padure reci (pe care le-am avut la frigider (curatate si spalate), le introducem intr-un bol de sticla cu marginile mai inalte. Vom turna peste ele siropul preparat si rece. Amestecam cu doua betisoare curate, pentru realizarea unei omogenizari perfecte. Lasam aproximativ 20 de minute la frigider, sa se amestece adecvat aroma fructelor de padure cu siropul. La final, dupa ce este gata putem sa il servim simplu si sa stam relaxati la o vorba cu cei dragi.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*