Ciuperci umplute de post

Reteta: Ciuperci umplute la cuptor, este un preparat vegan, usor de gatit. Savoarea ciupercilor ia amploare prin completarea cu condimente si verdeturi, ingrediente care ofera o aroma speciala.

Necesarul de ingrediente:

– 4 ciuperci mari champignon,

– 1 ardei gras rosu,

– 1 ceapa medie,

– marar,

– patrunjel,

– 1 catei de usturoi mai mari,

– 1/2 lingurita nucsoara macinata,

– 1 lingurita cimbru uscat,

– 2 linguri ulei de masline extravirgin,

– sare alba fina,

– piper negru macinat,

– 1 lingura fulgi de drojdie (cine prefera)

Mod de preparare:

– Aprindem cuptorul ca sa se preincalzeasca la 180°C.

– Curatam si taiem marunt ceapa.

– Ardeiul il curatam de seminte si cotor si se pulpa o taiem in cubulete.

– Curatam cateii de usturoi.

– Spalam putin cu apa si curatam ciupercile cu o perie speciala sau cu un prosop de bucatarie, dupa care le stergem cu prosopul pana indepartam toate impuritatile.

– Inlaturam cu grija piciorusele ciupercilor.

– Palariutele ciupercilor le punem intr-un vas gata pentru copt, uns anterior cu o pelicula de ulei, cu partea concava in sus.

– Piciorusele ciupercilor le taiem marunt.

– Incinge ulei intr-o tigaie si punem ceapa taiata la calit cu putina sare pana vedem ca se inmoaie.

– Adaugam ardeiul, pe care il calim inca circa doua minute dupa care punem și piciorusele de ciuperci maruntite.

– Amestecam des ca sa nu se arda.

– Adaugam condimentele, verdeata taiata marunt si usturoiul maruntit.

– Oprim focul si cu o lingura portionam umplutura intre ciuperci.

– Ciupercile astfel pregatite le dam la cuptorul care este preincins pentru circa o jumatate de ora pana se inmoaie si devin zemoase.

– Sunt excelente mai ales cand le consumam calde, bineinteles daca va plac reci sunt bune si asa.

– Deasupra putem sa presaram fulgi de drojdie, un ingredient vegan cu gust de parmezan, extrem de hranitor si sanatos.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*