Ciuperci cu usturoi

Reteta: Ciuperci cu usturoi, servita ca garnitura sau fel principal, va fi asa cum se cuvine, conform exigentelor. Aroma puternica de usturoi le face irezistibile.

Necesarul de ingrediente:

– 800 de grame de ciuperci champignon,

– 2 linguri de ulei de masline extra-virgin,

– 10 catei de usturoi mici,

– 200 de mililitrii vin alb sec,

– 1/2 de legatura de patrunjel verde,

– sare alba fina,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

Incepem prin punerea la foc mic a tigaii in care turnam uleiul pe care il incingem putin. Vom adauga usturoiul taiat marunt si calim un minut, pana incepe sa se inmoaie. Dupa care punem ciupercile curatate si taiate felii. Se gatesc zece minute in ulei, apoi adaugam vinul. Urmeaza sa lasam pe foc aproximativ 15-20 de minute, pana se evapora apa lasata si ciupercile capata o culoare aramie. Din cand in cand amestecam, cu mare grija sa nu se lipeasca de cratita. Cand vedem ca sunt aproape gata, le potrivim adaugand sare si piper. La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Ciupercile cu usturoi se servesc calde.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*