Ciorba de stevie proaspata

Necesarul de Ingrediente:

– 1 kilogram de stevie proaspata; 3 cartofi; o cescuta de orez; 1 morcov; 2 cepe; 1 pastarnac; 5 fire de patrunjel; o capatana mică de usturoi; 4 rosii; 1 ou de gaina proaspat; 200 de grame de smantana; 5 fire de leustean proaspat; 1,5 litri de apa; 1 litru de bors acru facut acasa;

sare si piper( in functie de preferinte si gust).

Mod de preparare:

– stevia trebuie sa se aleaga din cea proaspata, dupa care se spala in mai multe ape, se scurge si se toaca.

– ceapa, morcovul, patrunjelul si pastarnacul se curata, se spala si se toaca marunt.

– cartofii se spala, se curata, iar se spala si se taie cubulete.

– usturoiul se curata, se spala si se taie feliute.

– rosiile se spala, se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete.

– orezul se alege, se spala si se scurge.

– firele de leustean si patrunjel se aleg, se spala si se toaca marunt.

– borsul se adauga la sfarsit.

Intr-o oală cu 1,5 litri apa se pun la fiert stevia, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, urmate la 10 minute de cartofi, usturoi, orez si rosii. Totul se fierbe aproximativ 25 minute, după care se adauga borsul. Separat, într-un castron, se amesteca smantana, oul si un polonic de bors fierbinte. Se bat bine si se toarna in oala cu ciorba. Se amesteca cu polonicul. Se adauga verdeata, se potriveste din sare si piper si ciorba este gata.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*