Ciorba de loboda ca la bunica acasa

Reteta: Ciorba de loboda, este o mancare cu proprietati nutritive esentiale, pe care bunica o prepara cu un har aparte in bucataria taraneasca. De la prima lingura de ciorba simteam savoarea lobodei si a legumelor, care erau apetisante, indescriptibile.

Necesarul de ingrediente:

– 5-6 manunchiuri de loboda,

– 3 cepe verzi mici,

– 1/2 catel mic de usturoi,

– 1 morcov mic,

– 1/2 de litru de bors,

– putin orez,

– 5 fire de patrunjel verde.

Mod de preparare:

– Incepem prin a spala frunzele de loboda. Apoi indepartam partea mai rigida a tulpinii si le taiem in fasii.

– Taiem ceapa verde, usturoiul, morcovul si patrunjelul.

– Rumenim ceapa si loboda in ulei de masline timp de cinci minute.

– Punem borsul la fiert intr-un alt vas si il lasam cat timp prajim ceapa si loboda.

– Adaugam peste bors, apa, orezul, ceapa si loboda prajite si morcovul taiat cubulete si le lasam sa fiarba impreuna timp de 35-40 de minute pana cand orezul este bine gatit.

– Adaugam usturoiul cu cinci minute inainte sa il luam de pe foc.

– Inainte sa servim, adaugam patrunjelul.

Borsul de loboda este gata de a fi servit! Putem adauga si putin leustean tocat, smantana si il putem servi alaturi de mamaliga. Este apetisanta !

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*