Chakalaka africana

Interesanta bucatarie africana aduna laolalta o paleta interesanta de gusturi si arome ce dau savoare oricarui preparat. Chakalaka este o reteta simpla si accsesibila oricui. Este perfecta pentru cei care tin post si adora mancarurile aromate.

Necesarul de ingrediente:

– 5 rosii mari,

– 1 conopida mijlocie,

– 250 de grame de fasole boabe,

– 3 morcovi,

– 1 ceapa,

– 1 ardei gras, de preferat verde,

– 2 catei de usturoi,

– 3 ardei iuti,

– 4 linguri ulei de masline,

– 2 linguri curry,

– sare alba fina,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

Punem fasolea intr-un vas cu apa si o lasam peste noapte la inmuiat. A doua zi o fierbem in apa cu sare timp de 60 de minute. Dupa aceea o scurgem si o trecem pe sub un jet cu apa rece. O vom pune din nou la fiert impreuna cu rosiile.

Tocam ceapa, ardeii iuti si usturoiul marunt. Le adaugam intr-o cratita impreuna cu curry si cu uleiul de masline, dupa care le calim timp de cinci minute. Adaugam putina apa apoi incorporam morcovul taiat rondele, ardeiul gras taiat fasii si buchetelele de conopida. Fierbem totul timp de 20 de minute. Adaugam totul peste fasolea fiarta si lasam totul sa clocotesca inca 10 minute. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Putem servi chakalaka africana alaturi de o gustoasa garnitura de orez.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*