Cea mai simpla reteta: Hamsii cu ceapa si piper

Reteta: Hamsii cu ceapa, piper si otet, este foarte gustoasa. Cand este dezlegare la peste, este reteta cea mai usor de gatit dimineata.

Necesarul de ingrediente:

– 200 de grame de hamsii,

– 1 morcov,

– 2 cepe medii(ca marime),

– 100 de mililitri de ulei,

– piper boabe,

– 3 foi de dafin,

– otet,

– sare alba fina.

Mod de preparare:

– Amsiile, se curata de mate, se spala, cu grija, sa nu se strivesca, dupa care se lasa putin la scurs si se pun pe o farfurie intinsa,

– Dupa care se curata ceapa, se spala si se taie marunt, morcovul se spala, se curata si se taie in rondele si se pun peste hamsii in farfurie,

– La sfarsit se adauga piperul, sarea(dupa gust), uleiul si se acreste cu otet,

– Se amesteca cu 2 furculite incet, pana se patrund si hamsiile cu ceapa, piper si morcov sunt gata.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*