Cartofi cu usturoi, ulei de masline si rozmarin

Reteta: Cartofi cu usturoi, ulei de masline si rozmarin, este simpla, gustoasa si aspectuoasa.

Necesarul de ingrediente:

– 1 kilogram de cartofi,

– 3 linguri ulei de masline extra-virgin,

– 1/2 lingurita rozmarin uscat (o crenguta daca este proaspat)

– sare alba fina,

– 1 catel usturoi (optional)

– piper negru macinat,

– ardei iute (optional)

Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in sferturi sau in cubulete. Daca sunt cartofi mai micuti, ii putem lasa intregi. Ii introducem intr-un castron, le presaram sarea, piperul, ardeiul, uleiul, usturoiul si rozmarinul, le amestecam bine si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le bagam in cuptorul incalzit, se coc la 190-200 grade Celsius si dupa o jumatate de ora le verificam. Sunt gata cand sunt usor rumeniti deasupra si moi la interior (ii inteapam cu o furculita). Nu le punem apa deloc, nu le fierbem inainte. Am mancat si sunt absolut deliciosi, au un aspect deosebit, si se pot servi oricum: ca gustare, fel principal sau garnitura. Indiferent cum ii vom servi, cu siguranta vom repeta sa gatim reteta, pentru ca sunt savurosi.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed