Cartofi cu usturoi si cimbru la cuptor

Cartofi la cuptor cu cimbru si usturoi, cu foarte putin ulei de masline extra-virgin, mai moi sau mai crocanti, dupa preferinte. O reteta simpla, ieftina si gustoasa, de post. Sunt multe retete de preparate care pot fi servite atat ca garnitura langa peste sau carne, dar se pot servi si de post.

Necesarul de ingrediente:

– 1 kilogram de cartofi,

– 1 lingurita de cimbru,

– 4 linguri de ulei de masline extra-virgin,

– 2 capatani de usturoi,

– cimbru,

– sare alba fina, dupa gust.

Mod de preparare:

– Punem cartofii taiati cubulete in tava si adaugam peste ei o lingurita de cimbru, putina sare, usturoiul taiat feliute sau pisat.

– Turnam deasupra si uleiul. Puteti adauga si cateva cubulete de unt, asta daca nu tineti post.

– Amestecam totul foarte bine.

– Punem tava la cuptor la o temperatura de 220 de grade Celsius.

– Verificam cubuletele din cartofi dupa 20 de minute, le intoarcem putin, sa se rumeneasca frumos. – Dupa care punem tava din nou la cuptor si o mai lasam cateva minute.

– Cartofii sunt gata cand sunt frumos rumeniti, mai moi sau mai crocanti, dupa cum prefera fiecare.

– La sfarsit punem o crenguta de cimbru ca ornament. Se poate servi si ca garnitura, pentru peste sau carne.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*