Cartofi cu spanac si smantana

Aceasta gustare: Cartofi fierti cu spanac, sos de usturoi si smantana, este usoara pentru digestie, dar si iute de preparat. Sa nu uitati ca este bine venita pentru zilele din postul craciunului.

Necesarul de ingrediente:

– 6 cartofi,

– 150 de grame spanac,

– 1 ceapa medie,

– 3 catei de usturoi medii

– 100 de ml. vin alb,

– 50 de grame de parmezan,

– 150 de grame de smantana,

– ulei de masline extra-virgin.

Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se introdic intr-o oala pentru ai fierbe, unde vom presara un praf de sare. Se fierb un sfert de ora, (dar ii si verificam cu o furculita, pe care ii introducem in ei si daca intra sunt aproape fierti).Ceapa si 2 catei de usturoi le curatam si le tocam marunt, dupa care le calim in ulei de masline. Le stingem cu vin dupa care adaugam spanacul si se lasa sa dea in cateva clocote. Le contimentam dupa gust si le luam dupa foc. Adaugam parmezanul ras.

Cartofii fierti, ii scoatem din oala si ii lasam sa se raceasca putin, dupa care ii scobim incet cu o lingurita, ii condimentam cu piper si ii umplem cu spanac. Fixam temperatura la cuptorul la 200 grade Celsius, dupa care introducem cartofii pentru 10 minute.

Smantana o amestecam cu un varf de piper proaspat macinat, cu un catel de usturoi zdrobit. Se serveste peste cartofii umpluti.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*