Cartofi copti umpluti cu spanac, usturoi si ciuperci

Reteta cu cartofi copti si umpluti cu spanacul, usturoi, ciuperci si cascaval, este una din bunatatile sanatoase de post, pe care neaparat trebuie sa o incercam, pentru o satisfactie culinara deplina.

Necesarul de ingrediente:

– 6 cartofi medii,

– 4 ciuperci mari,

– frunze de spanac (un castronel),

– 1 ceapa,

– 3 catei de usturoi,

– cateva fire de marar,

– 100 de grame de cascaval ras,

– sare alba fina,

– foi de dafin.

Mod de preparare:

Eu am spalat cartofii, i am sters cu un servetel si i-am copt in soba in coaja(daca dorim ii putem fierbe). Nu ma grabeam de aceea am ales varianta copti in soba. Luam frunzele de spanac, le spalam in cateva ape si le scurgem foarte bine. Umplem o cratita cu apa si o punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam o lingura cu sare si oparim spanacul aproximativ 1 minut, nu mai mult. Scoatem spanacul din apa in care a fiert, il punem intr-o sita si il racim sub jet de apa foarte rece. In acest fel isi va pastra frumoasa sa culoare verde. Il vom toca marunt. Intre timp sotam ciupercile, pe care le-am taiat cubulete si cand sunt aproape gata punem ceapa tocata, spanacul, mararul si usturoiul. Lasam sa se soteze putinsi oprim focul. Cand cartofii s-au copt, ii scoatem din cuptor, ii lasam putin sa raceasca si ii taiem in doua. Luam o lingurita si ii scobim incet, in mijloc, dar nu complet. II umplem cu soteul preparat ii asezam intr-o tava si ii dam la cuptor pentru un sfert de ora la 180 grade Celsius. Dupa ce preparatul este gata, il putem servi alaturi de o salata sau daca va place, cu muraturi. Si apropo, cu cartoful din mijloc, pe care l-am scobit, am facut crochete din cartofi.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*