Cartofi copti cu lamaie si patrunjel

Reteta: Cartofi copti cu lamaie si patrunjel, este un preparat simplu si ideal mai ales in zilele de post si poate fi servit ca atare sau alaturi de o salata.

Necesarul de ingrediente:

– 1 kilogram de cartofi albi (fierb mai usor),

– 5 linguri ulei de masline extravirgin,

– 30 ml. vin alb, dulce,

– 1 lingurita oregano,

– 1/2 lingurita boia dulce,

– 3 catei de usturoi pisati,

– 2 lamai,

– 1 legatura patrunjel,

– sare alba fina,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

Curatam cartofii de coaja si ii taiem in rondele de marime potrivita. Spalam apoi cartofii pentru a elimina amidonul in surplus si ii lasam sa stea in apa rece timp de cinci minute. Intre timp spalam lamaile bine si le radem coaja. Stoarcem apoi sucul. Intr-un castron incapator adaugam zeama de lamaie, coaja de lamaie, uleiul, sarea, piperul, boia, usturoiul si oregano. Amestecam bine, apoi adaugam vinul. Scurgem cartofii de apa si ii adaugam intr-o tava adanca. Asezonam cu sare si piper apoi turnam peste ei sosul preparat anterior. Coacem cartofii timp de jumatate de ora, apoi ii intoarcem si ii mai lasam la cuptor inca circa 20 de minute sau pana cand sunt bine patrunsi. Cand sunt gata, presaram patrunjelul tocat peste ei. Putem sa servim cartofii calzi, simpli sau alaturi de o salata de rosii cu usturoi. Daca nu tinem insa post, putem servi cartofii copti cu lamaie si patrunjel alaturi de o friptura la gratar.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*