Cartofi aromati la cuptor

Hasselback potatoes with herbs on a plate

Reteta cu cartofi aromati la cuptor (gen acordeon), este deosebit de gustoasa si aromata, bineinteles daca va plac cartofii copti la cuptor. Sunt usor de gatit si puteti sa ii personalizati cum doriti. Tinand cont ca Postul Craciunului va fi intre 28 noiembrie 2019 – 06 ianuarie 2020, reteta cu cartofi aromati la cuptor, este bine de trecut in meniul nostru.

Necesarul de ingrediente:

– 4 cartofi (albi, fierb mai usor),

– 1/2 cana de ulei de masline

-5 catei de ustutoi mici,

– 2 crengute de cimbru,

– sare alba fina si piper negru macinat.

Mod de preparare:

Luam cartofii cu coaja si ii spalam bine, dupa care pe un fund de tocat, lunem 2 linguri de lemn, pe care punem cartofii,(sa fie mai sus, sa nu ii taiem de tot) pe rand si ii taiem felii(mai bine spus, crestam cartofii (gen acordeon). Pe urma ii aseazam intr-o tava rotunda cu hartie de copt, ii stropim cu ulei de masline, aseazam feliutele de usturoi intre fiecare feluta de cartof si condimentam cu cimbru, sare fina alba si piper negru macinat. Luam tava si o introducem la cuptor, la temperatura de 220 grade Celsius, aproximativ 40-45 de minute. Dupa ce sunt gata se pot servi calzi si crocanti.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*