Borș de pui cu tăieței

Necesarul de Ingrediente:
-un tacâm de pui, o ceapă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, un dovlecel mic, o țelină mică sau o
legătură cu frunze de țelină, trei roșii mici, un ardei gras mai mic, pătrunjel verde, patru fire de ceapă
verde, tăieței dintr-un ou, leuștean verde, borș de țara după gust și sare albă fină.
Modul de Preparare:
Am avut un tacâm de pui: trei aripioare, trei gâturi fără piele, o pipoțica și o inimioară.Tacâmurile le
spălăm bine și le punem la fiert în apă rece cu sare. Când începe să fiarbă, luăm spuma adunată și le
fierbem în continuare, până carnea este aproape fiartă (le incearcăm luînd între degete pielea de la o aripă
și dacă are tendința să se rupă ușor, carnea este aproape fiartă; carnea este fiartă când pielea se rupe ușor).
Între timp se prepară tăiețeii.
Când carnea este aproape fiartă, se adaugă pe rând zarzavatul: ceapa tocată mărunt, rădăcina de pătrunjel
și morcovul tăiate în patru pe lung, apoi transversal, roșiile tăiate cubulețe, roșiile, țelina și dovlecelul
tăiat cubulețe, apoi ardeiul gras, pătrunjelul și ceapă verde la fel, tocate. Când zarzavatul este aproape fiert
putem potrivi cu sare și putem acri cu borș după gustul nostru. Cînd borșul a început să fiarbă din nou,
adaugăm tăiețeii și le mai fierbem până ce aceștia se ridică la suprafață.
Le gustăm și le putem corecta gustul cu sare, borș sau apă, după caz. Le adaugăm leușten tocat. La sfârșit
le stingem focul, acoperim oala cu un capac și le lasăm zece minute să se liniștească după care le putem
servi. După preferințe, bineînțeles dacă dorim, putem încerca și să”dregem”borșul de pui cu smântână și
ardei iute.
Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*