Ardei grasi umpluti cu orez si legume

Reteta: Ardei grasi umpluti cu orez si legume, este un preparat care se gaseste si se serveste in multe case ale romanilor de pretutindeni. Este o mancare gustoasa, care se prepara destul de simplu.

Necesarul de ingrediente

– 4 ardei grasi, rosii,

– 1 ardei verde(pentru gust..sicc!),

– 2 morcovi,

– 2 cepe,

– 5 ciuperci champignion,

– 100 de grame de orez,

– 2 rosii coapte medii,

– 250 de ml. suc de rosii,

– 1 lingurita de boia dulce,

– 1 legatura de patrunjel,

– 1 legatura de marar,

– 5 linguri de ulei,

– sare alba fina,

– piper negru macinat.

Mod de preparare

Spalam bine ardeii grasi si cu grija decupam cotorul si il indepartam. Curatam partea cu seminte si pastram restul pentru a forma un capac. Curatam si spalam restul legumelor. Toacam ceapa marunt iar ardeiul verde si ciupercile in cubulete mici. Morocovul il dam prin razatoarea mica. Intr-o oala adaugam uleiul impreuna cu ceapa si calim pana cand aceasta devine opaca. Adaugam apoi morcovul si ardeiul si continuam sa calim totul inca un minut, apoi adaugam ciupercile, boiaua de ardei si putina sare. Lasam legumele sa fiarba in suc propriu timp de un minut. Intre timp taiem rosiile cubulete si le adaugam peste legume, impreuna cu orezul. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Calim totul impreuna, pana cand orezul absoarbe toata zeama lasata de legume, apoi stingem focul. Curatam verdeturile si le tocam marunt. Pastram un sfert din compozitie, iar restul adaugam peste orez. Amestecam bine. Umplem ardeii cu compozitia obtinuta. Nu ii umplem foarte mult, deoarece orezul va continua sa se umfle la cuptor. Adaugam deasupra capacele din ardei (pot fi inlocuite cu felii de rosii). Asezam ardeii intr-o oala inalta impreuna. Adaugam sucul de rosii si umplem vasul cu apa pana cand ardeii sunt acoperiti. Adaugam putina sare si dam totul la cuptor pana cand orezul si ardeii sunt bine fierti. Cand sunt gata adaugam verdeata ramasa.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*