Câteva motive să vizitezi orașul Iași

Iași este cel mai mare oraș din nordul României și locul în care s-au născut mari personalități ale țării noastre. Loc încărcat de istorie, Iași este o destinație turistică care poate fi vizitată în orice anotimp. Capitală a Moldovei și în același timp un important centru universitar, Iașul este un oraș dinamic în care nu ai cum să te plictisești. Fie că îți aloci timp pentru a vizita și admira centrul, parcurile și străzile sale, sau ai trecut în agendă unul dintre programele culturale, din Iași nici un turist nu pleacă dezamăgit.

Oferta turistică a orașului Iași este largă și acoperă toată gama de interese. Monumentele istorice sunt întâlnite la tot pasul, iar clădirile impunătoare străjuiesc marile bulevarde și străduțele adiacente. Aici se află și cea mai veche gradină botanică din România, care adăpostește peste 800 de specii de trandafiri, precum și numeroase muzee, biserici și parcuri de o frumusețe surprinzătoare. 

De precizat și faptul că orașul Iași este capitala ortodoxiei din nordul țării, fiind locul în care își are sediul Mitropolia Moldovei și a Bucovinei și este punct de plecare spre numeroasele lăcașe de cult din regiunea Moldova.

Unul dintre simbolurile orașului Iași este, indiscutabil, Palatul Culturii și Complexul Comercial Palas. Această clădire impresionantă este opera arhitectului I.D. Berindei. Construcția sa a început în anul 1906 și abia două decenii mai târziu a fost finalizată, fiind inaugurat de Regele Ferdinand al României. Conceput ca o construcție în stil neogotic, Palatul Culturii din Iași se remarcă prin grandoare și detaliile arhitecturale. În prezent, Palatul Culturii este sediu pentru numeroase instituții culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*