Câteva din cele mai frumoase sate din România

Satele de munte din țara noastră sunt pline de tradiție și impresionează prin culoare, cultură și prin simplitatea localnicilor. 

Rimetea

Satul transilvănean Rimetea este locul unde soarele răsare de două ori pe cer. Sătenii susțin acest lucru deoarece localitatea este înconjurată de versanți abrupți, ce oferă senzația că astrul apare de două ori. Rimetea este locul ideal pentru pasionații de escaladă, zborurile cu parapanta și drumeții.

Printre obiectivele turistice din zona satului transilvănean se numără Cetatea Colțești, costruită în secolul al XIII-lea, Moara de Apă, Biserica Unitariană sau Piatra Secuiului.

Ciocănești

Ciocănești sau”satul muzeu”, așa cum mai este cunoscut, este printre puținele localități din România care și-a păstrat arhitectura tradițională de-a lungul timpului. Tehnologia și modernizarea locuințelor nu au pătruns și nu au reușit să afecteze rusticul localității.

În satul situat pe Valea Bistriței veți găsi ceva de-a dreptul original, prin casele încondeiate. Tradiția acestor căsuțe zugrăvite cu motive tradiționale a apărut în anul anul 1950 și a fost începută de familia Țăran. În acest moment, locuința familie poate fi vizitată de turiști, fiind denumită Casa Muzeu Leonida Țăran.

Pleșa

Pleșa este un sat din apropierea localității Gura Humorului, Bucovina, în care locuiesc numai polonezi. Frumusețea vizitării acestui sat este ineditul oferit de cultura și tradițiile poloneze. Cu toate ca în Pleșa nu se vorbește limba română, atunci când localnicii primesc vizitele românilor nu se sfiesc să o folosească. Așadar, pe lângă descoperirea unei noi culturi, puteți admira și peisajele de poveste ale Bucovinei.

Viscri

Cu siguranță ați auzit de numele acestui sat din Brașov măcar o dată în viață. Aici este locul unde prințul Charles și-a achiziționat o casă și unde se relaxează de fiecare dată când ajunge pe meleagurile românești. În localitatea de 1.000 de oameni se află una dintre cele mai vechi biserici săsești, motiv pentru care a fost înregistrată în patrimonial mondial UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*