Stiati, ca … ? William Shakespeare

William Shakespeare (nascut 26 aprilie 1564 – 23 aprilie 1616) a fost un dramaturg, poet si actor englez, considerat in mare masura ca fiind cel mai mare scriitor in limba engleza si cel mai mare dramaturg din lume.

– William Shakespeare, a scris 37 de piese de teatru, in special comedii, tragedii si piese istorice si peste 156 de sonete ?

– in realitate, nu exista nicio descriere fizica si nici un potret al autorului realizat pe timpul vietii sale ?

– William Shakespeare, a fost catolic intr-o perioada în care catolicismul era interzis ?

– in vremea lui Shakespeare, gramatica si scrisul nu erau foarte standardizate, asa ca el a ajutat la evolutia limbii engleze ?

– William Shakespeare a avut 3 copii, o fata (Susana) si un cuplu de gemeni baiat (Hamnet) – fata (Judith), dar baiatul a murit la varsta de 11 ani ?

– William Shakespeare, este ingropat in catedrala Holy Trinity si se spune ca ar exista un blestem peste osemintele sale ?

– in anul 2008 cand a avut loc restaurarea catedralei muncitorii au lucrat cu mare grija pentru a nu deranja „somnul” marelui dramaturg ?

– in vremea lui Shakespeare, femeile nu aveau voie sa joace in piesele de teatru, iar rolurile de femeie erau interpretate tot de barbati care erau fardati sau purtau masti ? Acest lucru s-a intamplat pana in anul 1660 cand li s-a permis si femeilor sa joace in piese.

– prima receptare a operelor lui Shakespeare nu a fost una pozitiva ? de pilda, Voltaire afirma ca Shakespeare este inzestrat cu „geniul creatiei”, dar operele nu respecta niciunul dintre principiile artei.

– in vremea lui Shakespeare, teatrul semana mai degraba cu un circ, deoarece se muta dintr-un loc intr-altul ?

– pentru a intra la un spectacol trebuia sa platesti un penny in cutia de la intrare numită „Box Office”?

– costumele spectacolelor din perioada elisabetana trebuiau aprobate prin lege ?

– teatrul pe care Shakespeare il conducea, The Globe, a ars in anul 1613, in timpul reprezentatiei piesei Henry al VIII-lea, dandu-i-se foc la acoperis, ca mai apoi cladirea sa arda in totalitate ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*