Stiati, ca …? Hobby-uri si opere de arta scumpe

– Jonathan Lee Riches, a ajuns insa in Cartea Recordurilor fiind numit persoana care a intentat cele mai multe procese juridice din istoria omenirii. Iar atunci cand a primit premiul din partea reprezentantiilor Guiness Book of World Records, acesta i-a dat in judecata pentru incalcarea imaginii. Jonathan l-a dat in judecata si pe George W. Bush, Britney Spears, Martha Stewart, piratii somalezi, mausoleul Lincoln Memorial, Turnul Eiffel, presedintele Iranului si diferiti calugari budisti.

Un olandez, a reusit in 20 de ani sa colecteze cele mai ciudate pastile de ecstasy. Barbatul nu si-a dezvaluit hobby-ul decat atunci cand intreaga pasiune i-a fost furata la propriu. Olandezul a raportat politiei ca a detinut ilegal 2.400 de pastile de ecstasy, nu pentru consum, ci doar pentru ca i-au placut modelele si culorile.

Justin Bieber, are tot timpul un cub Rubik la el. Idolul adolescentelor a rezolvat faimosul cub intr-un minut si 22 de secunde in cadrul unui show de la o televiziune spaniola.

Cristiano Ronaldo, petrece ore in sir in cluburi de bingo.

Tom Hanks, colectioneaza masini de scris. Actorul detine peste 200 de exemplare pe care le si foloseste uneori.

Johnny Depp, colectioneaza papusi Barbie.

Claudia Schiffer, are nenumarate insectare, inramate si expuse prin casa.

Taylor Swift, confectioneaza globuri de sticla pentru Craciun.

– Cea mai valoroasa pictură realizata vreodata este Mona Lisa de Leonardo da Vinci, estimata de specialisti la aproape 800 de milioane de dolari, insa aceasta opera de arta nu a fost scoasă niciodata la vanzare.

– Sculptura din bronz Omul care merge I creata in anul 1961 de artistul elvetian Alberto Giacometti a devenit una dintre cele mai scumpe opere de arta vandute vreodata la licitatie, fiind vanduta pentru suma de 104,3 milioane de dolari.

– Si lucrarea in bronz La muse endormie (Muza adormita) a celebrului sculptor roman Constantin Brancusi se regaseste in top, licitata la 57.367.500 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*