Stiati, ca … ? Din lumea produselor si preparatelor …

Gasim din belsug in supermaketuri, o diversitatea a produselor care ne ia ochii si mintile, stiind ca au trecut probele autoritatilor, dar asta nu inseamna ca nu contin substante care fac rau organismului.

– Sandvisurile se garnisesc, pentru aspect si gust, cu frunze de patrunjel, felii de sfecla rosie fiarta, gogosari, castraveciori taiati julien.

– Smantana, verdeata taiata sau oul batut se pun la mancaruri numai inainte ca ele sa fie servite.

-Painea se reimprospateaza daca o infasuram intr-un tifon sau servet umed si o tinem 10 -15 minute la cuptor.

– Galustele se vor menține în forma dată adăugați în apa în care fierb puțină făină.

– Oul este un aliment care trebuie consumat mai ales primavara, proaspat, apetisant, impodobind piureul de spanac sau de stevie. Oamenii de stiinta au stabilit ca oul poate fi consumat, atat de cei bolnavi, cat si de cei sanatosi.

– Cura de fructe se recomanda, vara, persoanelor suferinde de hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca si renala, guta sau litiaza urica.

– Cand constatam ca am depăsit greutatea admisa, facem vara, doua zile pe saptămana cura de fructe. Se vor consuma fructe, la fiecare masa cate doua sute de grame, de 5-6 ori pe zi.

– Daca consumam suc acidulat din comert, putem experimenta urmatoarele evenimente si anume: Sucul acesta contine echivalentul a treizeci de lingurite de zahar per sticla. In zece minute, am primit tot zaharul de care avem nevoie intr-o singura zi ce reprezinta un impact mare pentru corpul nostru. In douazeci de minute, ficatul transforma zaharul in grasime. In patruzeci de minute, glucoza intra in vasele de sange si creste presiunea din sange precum si pupilele ti se dilata. In patruzeci si cinci de minute, incepem sa producem dopamina si ritmul inimii se accelereaza si daca bem prea mult timp aceste bauturi, putem face atac de cord.

– Nucile pentru umplutura prajiturilor se amesteca cu albus si zahar.

– Prunele proaspete au mare valoare nutritiva. Ele contin 9-18% zaharuri, 0,16 – 2,3% acizi, substante tanante si vitamina C 0,20 – 14,1%.

– Cand aluatul a crescut prea mult si nu-l putem pune imediat la cuptor, se aseaza deasupra o hartie curata, umezita in apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*