Stiati, ca … ? Curiozitati din bucataria ruseasca …

Turistii rusi prefera o servire rapida, fara pauze prea mari. Consuma mai multa paine decat alte popoare si o prefera in sortiment variat (alba, intermediara, neagra).

Micul dejun este consistent, avand in plus, fata de cel complet, preparate din oua (omleta, ochiuri), peste prajit, cherci, heringi, scrumbii afumate, crenvursti, parjoale, snitele, salate de legume proaspete, paste fainoase, produse lactate (iaurt, smantana, chefir, sana, lapte acru). Nu lipseste, bineinteles, ceaiul rusesc.

Dejunul este, de asemenea, consistent, avand patru sau cinci servicii. Se incepe cu o gustare sau cu o ciorba.

Gustarile reci sau calde, asortate, le prefera cu peste afumat, icre, salate, legume proaspete, crochete, carnaciori la tigaie, foitaj etc. Ciorba sau borsul cu sau fara carne sunt consistente, cu multe legume si cu smantana. Sunt mari consumatori de peste, zacusca, ghiveci de crap, somn pane la gratar, rasol etc., daca acestea nu s-au oferit la gustare.

Preparatul de baza poate fi cu carne tocata (ardei, rosii, dovlecei umpluti) sau fripturi de vaca, porc, oaie sau miel cu legume si salate asortate, soteuri de organe, fripturi simple sau asortate etc. Dulciurile de bucatarie pot fi alese din: budinci, papanasi, coltunasi, iofcale. Consuma cu placere fructe asortate si diferite sortimente de inghetata.

-Cina este mai redusa cantitativ. Ea poate incepe cu o gustare rece sau calda. Preparatul de baza poate fi o friptura de pasare sau porc la gratar sau, prin exceptie, din peste mare. Se ofera garnituri si salate asortate. Fructele proaspete si deserturile de bucatarie-cofetarie, sau ceaiul incheie aceasta masa.

-Ca bauturi prefera aperitivele tari (votca, slibovita, tuica), vinurile seci, vinul spumant si berea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*