Stiati, ca … ?

-Colesterolul. Una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor cardiovasculare este un nivel ridicat al colesterolului asa-numit ,,rau”, care este depus pe vase si duce la modificari aterosclerotice. Introduceti in alimentatia dumnevoastra produse alimentare cum ar fi morcovi, fasole, ardei dulce si fulgi de ovaz. Acest lucru va va ajuta sa reduceti nivelul colesterolului rau. Lipsa de legume și fructe sunt potrivite pentru inlocuirea lor cu fructe proaspete congelate, branza de vaci, pește si alte produse in care continutul scazut de trigliceride si colesterol. Nivelul de colesterol este normalizat prin observarea dietei si efort fizic optim.

-Rosiile, sunt bogate în licopen, puternic antioxidant natural și care stimuleaza productia de colagen in organism. Una dintre caile prin care pierdem colagenul pe masura ce imbatranim provine din mediu, de la poluanti si radiatii ultraviolete, relateaza specialistul dermatolog. Licopenul poate ajuta astfel la stimularea productiei de colagen si ofera protectie suplimentara tenului. Licopenul il gasim si in alte legume de culoare rosie, precum pepenele si grapefruitul.

-Semintele de floarea soarelui. Cantitatea de aproximativ treizeci de grame de semințe de floarea soarelui prajite asigura 37% din doza zilnica de vitamina E. Vitamina E previne actiunea daunatoare a radicalilor liberi asupra organismului. Pentru a impiedica aparitia ridurilor, specialistii recomanda consumul de alimente bogate în vitamina E, precum germenii de grau, migdalele, alunele si untul de arahide.

Piperul, provine din India, de pe coasta Malabar a Asiei de Sud, care era colonie indiana. In aceasta regiune, acum 1000 de ani s-a cultivat piperul si s-a extins incet-incet in alte tari, incepand cu Indonezia si Malaezia. Poate reduce durerile de dinti și ajuta la intretinerea sanatatii danturii. Piperul Cayenne(rosu), este un adjuvant ideal cand vine vorba de pierderea in greutate, dat fiind faptul ca ajuta la arderea mai rapida a grasimilor. In reumatism, se recomanda un macerat de piper negru in alcool, obtinut la fel ca cel de la tuse cu care sa se maseze zonele dureroase de 2-3 ori pe zi. Acest macerat incalzeste articulatiile si le face sa fie mai elastice, calmand in acelasi timp si durerile reumatice. Exista mai multe tipuri de piper, insa cel mai cunoscut si folosit este piperul negru. Pe langa acesta mai este si piperul alb, verde si rosu. Tusea o putem combate cu un medicament natural, preparat dintr-o cana de ceai de piper negru cu miere. Stimuleaza distrugerea celulelor de grasime, permitandu-va sa va pastrati greutatea dorita in timp ce va ofera energie pentru a arde grasimile. Piperul negru ajuta la reducerea inflamatiilor si stimuleaza pofta de mancare, aspect important in cazul persoanelor anorexice si a persoanelor cu tulburari de alimentatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*