Stiati, ca …?

Curiozitatea determina mintea unui om sa fie activa, nu pasiva.

-Merele, au multiple bemneficii pentru sanatate sisunt considerate cele mai sanatoase fructe din lume. Sunt incredibil de bune pentru inimă, tin departe constipatia, previn hemoroizii, curata ficatul, previn diabetul si combat cancerul. Fibrele solubile gasite in mere se combina cu grasimea aflata in intestine, fapt ce contribuie la mentinerea in valori normale a colesterolului si o stare generala buna de sanatate.

-Bostanul, este o sursa generoasa de vitamina A, antioxidanti flavonoizi polifenolici si carotenoizi, nutrienti care s-au dovedit esentiali starii de sanatate in numeroase demersuri stiintifice de specialitate. Mentine sanatatea inimii, intareste imunitatea si imbunatateste vederea. Bostanul este bogat in carotenoide (ii da culoarea specifica). De asemenea, este o sursa extraordinara de fibre deoarece induce senzatia de satietate.

Un consum de nuci optim ar putea lupta cu factorii de risc pentru bolile de inima prin micsorarea colesterolului rau; reducerea inflamatiilor; imbunatatirea functiilor vaselor de sange, reducand riscul acumularii placii bacteriene in artere. Specialistii recomanda consumarea a 8-10 nuci pe zi pentru a obtine un aspect sanatos al parului si pentru a-i reda vigoarea si stralucirea?

-La nivel mondial, 40 de milioane de persoane infectate si traiesc cu HIV-SIDA in timp ce aproximativ 7.000 de persoane sunt infectate zilnic. Africa este continentul cei mai lovit. In Asia si in Europa se afla peste 7 milioane de purtatori de virus. Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, in lume exista aproape 37 de milioane de oameni infectati cu virusul HIV. In Romania traiesc cu HIV-SIDA aproximativ 15.503 de persoane, conform ultimei statistici publicata in anul 2018. In cursul anului 2018 au fost depistate in Romania circa 489 cazuri noi de infectie cu HIV si se estimeaza o crestere a numarului de cazuri din cauza cresterii numarului de persoane care isi administreaza droguri intravenos. Caile de transmitere sunt: 2% – materno-fetale; 11% – consumatori de droguri pe cale intravenoasa; 23% barbati care fac sex cu barbati; 62% – heterosexuala, conform sursei: Institutul de Boli Infectioase ,,Prof. Dr. Matei Bals”. Anual, peste 1,7 milioane de oameni mor in urma complicatiilor provocate de SIDA. Sindromul Imunodeficientei Umane Dobandite este provocat de un virus, HIV, care slabeste si dezarmeaza organismul, care nu se mai poate apara de infectii. Statele Unite ale Americii, unde figureaza aproximativ 1,2 milioane de oameni infectați cu HIV, au alocat cele mai mari mijloace fonduri si conduc in lupta cu epidemia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*