Stiati, ca … ?

Cateva noutati cunoscute, sau mai putin cunoscute, utile, sau mai putin utile, dar care pot completa agenda personala experimentala.

– Perla, este una dintre cele mai cunoscute pietre pretioase si are probabil cea mai lunga istorie. Considerata regina pietrelor pretioase, perla este pomenita pentru prima data in legendele hinduse in care zeul Krishna descopera o perla intr-o scoica si o ofera fiicei sale Pandaa, in ziua nuntii acesteia.

– Polul Nord nu are pamant, ci doar gheata. Oceanul Arctic se intinde pe o suprafata de 12 milioane de kilometri patrati de gheata plutitoare, iernile fiind aici cele mai friguroase, de pana la -34 de grade.

– Marea Alba, din Rusia este apa care are cea mai scazuta temperatura din lume, atingand doar maximum -2 grade Celsius.

-Cea mai veche undita descoperita vreodata, dateaza de acum aproximativ 42.000 ani.

– Pisica de mare are peste 27.000 de papile gustative, in timp ce omul are doar 7.000.

– Pana in secolul al XVIII-lea, nasterea de gemeni era asociata cu adulterul. Se credea atunci ca barbatul nu poate sa fecundeze decat un ovul, iar doi bebelusi inseamna doua fecundari, deci un al doilea tata. Mamicile de gemeni erau condamnate sa sufere dispretul societatii.

-In Italia, pana in anii 1960, traditia spunea ca barbatul sa-i ofere o pusca sau un pistol viitoarei lui sotii, cu care ea sa-l poata ucide daca era infidel.

– In Anglia secolului al X-lea, regele Edmond adopta măsuri aspre contra infidelilor, avand in vedere cresterea alarmanta a cazurilor de adulter. Femeile infidele erau pedepsite prin taierea nasului si urechilor, iar amantii lor erau alungati din regat.

– Zirconiul este cel mai vechi cristal de pe Pamant, acesta fiind gasit in munti din Australia, cu o vechime estimată la 4,4 miliarde de ani si se foloseste ca înlocuitor pentru diamante, atat în industrie cat si la bijuterii.

– In Grecia antica, amantul unei femei maritate era pedepsit in public: i se baga o ridiche in anus sau era epilat.

– Rechinii au carnea sarata, la fel ca apa oceanului in care traiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed