Știați, că … ?

Pădurea Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa. Incredibila pădure de la Letea este cea mai veche rezervaţie naturală din tara noastră. Cunoscută pentru frumuseţea ei sălbatica, neîntinată de civilizaţia modernă în expansiune, pădurea se întinde pe aproape 3000 de hectare de vegetaţie, cu tei, plopi, stejari brumării şi frasini şi este înconjurată de un stufăriş des ce o protejează, îngreunând accesul în pădure. Situată în judeţul Tulcea, sub administraţia Comunei C.A. Rosetti, pădurea Letea este cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, cu o vegetaţie specifică şi cu o floră şi faună neobişnuite pentru ţara noastră. Aici se găsesc peste zece specii de orhidee şi păsări precum vulturul codalb, prigoria, pupăza şi şoimuleţul de seară. Pădurea Letea este populată de peste 2.500 de cai sălbatici ce trăiesc nestingheriţi prin tufărişul des al pădurii şi oferă un spectacol de basm turistului cosmopolit, ce va găsi printre liane, prin solul nisipos şi printre maiestuoşii copaci un colţ de natură uitată, de o frumuseţe îmbătătoare.

Ko Phi Phi (Thailanda) este un arhipelag superb aflat in provincia Krabi, nu departe de Phuket. Ko Phi Phi Don este unica insula a grupului locuita permanent, in vreme ce Ko Phi Phi Leh e cunoscuta pentru faptul ca aici a fost filmat Beach (anul 2000), in care a jucat Leonardo di Caprio. Turistii vin aici pentru a se bucura de plajele fantastice si pentru a desfasura o multime de activitati acvatice – snorkeling, scuba diving, kayaking.

Rimetea e unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania. Sătenii spun că aici soarele răsare de două ori. Şi, într-un fel, e chiar aşa. Localitatea e mărginită de versanţi abrupţi, care creează impresia că soarele se ridică de două ori pe cer. Rimetea e destinaţia ideală pentru zborul cu parapanta, off the road şi drumeţii. Iar dacă eşti dispus să mai mergi încă 5 kilometri, poţi vizita şi Cetatea Colţeşti, care a fost ridicată în sec. al XIII-lea, pe o stâncă abruptă, pentru a le servi sătenilor ca loc de refugiu din calea invaziilor tătarilor. Ce mai poţi vizita dacă ajungi acolo? Poţi încerca să treci şi pe la Muzeul Etnografic, Moara de Apă (datează din 1275), Biserica Unitariană (construită în secolul al XVII-lea), Piatra Secuiului (mai e numită şi Uriaşul Culcat pe Spate, pentru că noaptea arată ca un uriaş culcat pe spate) şi aşa-numitele morminte din stâncă, unice în România.

Durerile abdominale, pot fi semnul pietrelor la vezica biliară, o boală care afectează în special femeile. Cel mai comun simptom al pietrelor la vezica biliară este durerea care apare în partea dreaptă de sus a abdomenului. Această durere este de obicei ascuțită și se poate răspândi către spate sau umăr. De obicei nu dispare atunci când te miști. Pietrele la vezica biliară nu prezintă de obicei simptome, însă atunci când un chist este blocat poate duce la complicații severe.

Durerile ascuțite, cu senzația de furnicături, sunt un simptom comun al circulației proaste a sângelui. Poate indică de asemenea și comprimarea sau distrugerea unui nerv. Pe lângă senzația de furnicături, mai poți simți și arsuri și amorțeală. Dacă furnicăturile sunt însoțite de slăbiciune musculară, acest lucru poate indica o problemă neurologică serioasă și este indicat să mergi de urgență la medic.

Cifra 1, reprezintă noi începuturi, originalitate, spirit de conducător. Este numărul campionilor și simbolul acumulărilor. Ea reamintește ca toate lucrurile încep de undeva și trebuie să te reîntorci la origini. De asemenea, cifra poate transmite mesajul de a continua să fii original și să nu încerci să te încadrezi în anumite tipologii acceptate de societate. Aspecte negative: Cifra 1 poate fi și cifra aroganței, a dominării celorlalți. Datorită calităților de lider și a acumulărilor, pot apărea sentimente de superioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*