Stiati, ca … ?

Sfantul Apostol Simon Petru, era cunoscut si sub numele de Shimon Bar-Yona, Kefa (in aramaica acest cuvant insemna”piatra”). Sfantul Apostol Petru, era patimas si intransigent, dar și un bun lider. Fondatorul Noii Biserici, acesta este vazut de catolici ca liderul bisericii lor, iar toti Papii care au ajuns la Vatican sunt considerati succesorii lui. Asa cum aflam din istorisirile din Biblie, a fost o fire impulsiva. Se spune ca este cel care a fost insarcinat de Dumnezeu sa decida cine poate trece si cine nu de Portile Raiului. Atunci cand Iuda l-a tradat pe Iisus, iar preotii au venit pentru a-l aresta pe Mantuitor, Petru a fost cel care, furios, i-a taiat urechea unuia dintre acuzatorii Invatatorului.

Sfantul Apostol Iacob cel Mare sau Iacob cel Batran, era un orator extraordinar, a devenit primul episcop care a predicat la biserica din Ierusalim si a alcatuit prima slujba a Sfintei Liturghii(varianta care a fost prelucrata de Sfintii Vasile cel Mare si Sfantul Ioan Gura de Aur). In timp ce unii sustin ca era var cu Mesia, sau chiar un fiu nelegitim al lui Iosif, tatal lui Isus pe Pamant, altii spun ca parintele lui era Alfeu. Sfantul Iacob cel Mare, a fostunul din cei 12 Apostoli ai Mantuitorului Isus Hristos, din Nazaret.

Sfantul Apostol Andrei era fratele lui Simon Petru(care fusese rebotezat dupa ce și-a schimbat numele din Simon), a fost un apostol al lui Isus din Nazaret. Fire singuratica, dornic sa tină familia unita si dependent de rudele sale. Andrei dupa ce l-a intalnit pe Isus, primul sau gand a fost sa-i impartaseasca acest lucru fratelui sau, Petru, pe care, de altfel, l-a condus la Mesia. Cand Isus Hristos i-a spus”Urmati-ma si va voi face pescari de oameni”, Andrei s-a conformat.

Sfantul Apostol Bartolomeu, ,,fiul lui Talmai,, sau ,,Tholmai,, era cunoscut drept Natanael si considerat unul din cei 12 apostoli ai lui Isus din Nazaret. O trasatura definitorie a acestui apostol era simtul umorului. De asemenea, Bartolomeu avea darul vorbirii si stia intotdeauna sa aleaga mereu cuvintele potrivite pentru a se face inteles. Era un comunicator excelent si avea o mare putere de convingere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed