Stiati, ca … ?

Pepenele galben, este unul dintre cele mai parfumate fructe de la noi, fiind considerat in multe privinte mai puternic ca actiune terapeutica decat pepenele rosu. In plus fata de fratele sau descris mai sus, are un efect racoritor foarte puternic, o actiune reglatoare asupra apetitului (datorita substantelor sale aromate), precum si efecte vitalizante puternice.

Cura cu pepene galben se tine intocmai ca si cea cu pepene rosu, cu mentiunea ca, pentru a nu produce perturbari digestive, nu se va depasi cantitatea de doua kilograme pe zi. Sucul pepenelui galben sau, mai bine zis, nectarul acestuia este mai rezistent la oxidare decat cel al pepenelui obisnuit. Nectarul se face foarte simplu, prin simpla zdrobire a miezului cu ajutorul unui mixer, putand adauga pentru indulcire 1-2 lingurite de miere, la o cana de nectar. Se consuma foarte proaspat, la cel mult zece minute dupa preparare.

Vrajitoarele folosesc maturi in magie si ritualuri, stiindu-se ca matura este un instrument sacru atat pentru Zeu, cat si pentru Zeita. Nu e ceva nou. In Mexicul dinainte de Columb a fost venerat un tip de divinitate vrajitoreasca, Tlazolteotl, descris calatorind dezbracat pe o matura. Chinezii venereaza o zeita-matura care este invocata pentru a aduce vreme frumoasa in perioadele ploioase. Probabil si datorita formei sale falice, matura a devenit un instrument puternic impotriva blestemelor si practicantilor magiei malefice. Culcata peste prag de-a curmezisul, matura opreste toate descantecele trimise spre casa sau spre cei care locuiesc in ea. O matura sub perna aduce vise placute si il pazeste pe cel adormit. Maturarea este mai mult decat o curatare fizica. De fapt, nu e necesar ca tepii maturii sa atinga pamantul. In timp ce matura, adeptii Wicca vizualizeaza cum matura curata acumularile astrale care se strang acolo unde locuiesc oameni. Aceasta actiune purifica locul pentru a permite usurarea desfasurarii ritualului. Pentru ca este un element purificator, matura e asociata elementului apa. Din acest motiv este folosita in toate tipurile de descantece cu apa, inclusiv cele de dragoste si pentru lucrari psihice. Daca doriti sa fabricati propria matura magica, puteti incerca vechea formula oculta ce combina un bat de frasin, ramuri de mesteacan si o legatura de salcie. Frasinul e protector, mesteacanul e purificator, iar salcia e sacra pentru Zeita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed