Știați, că … ?

Castanul (Castanea sativa), este originar din SE Europei, dar crește spontan până la 45-50˚ latitudine nordică. În scop terapeutic, de la castanul comestibil se recoltează coaja, florile, frunzele și fructele. Fructele au o compoziție asemănătoare grâului și sunt o sursă importantă de hidrați de carbon, fosfor, lecitina și vitamina C. Acestea conțin de asemenea protide, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu, valoarea lor calorică fiind de două sute de calorii la o sută de grame. Culegerea castanelor comestibile se face de la sfârșitul lui septembrie și până la începutul lui noiembrie.

Piureul de castane, este unul dintre puținele produse care, prelucrate termic, păstrează în mare parte vitaminele fructului proaspăt. Dacă nu ai mâncat niciodată până acum castane, acestea au o consistență ușor cremoasă și se aseamănă puțin la gust cu alunele de pădure. Trebuie să le încerci măcar o dată, fie și pentru faptul că au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Nuca, este un alt aliment datorită căruia o persoană poate mânca mai puțin. Nucile sunt alimente foarte bune pentru controlul apetitului, pentru că sunt bogate în grăsimi nesaturate sănătoase, proteine și fibre. Cele trei elemente nutritive încetinesc digestia și reglează zaharul din sânge atunci când sunt combinate cu carbohidrați ca fructe, fulgi de ovăz sau orez brun.

Varza murată, este excelentă în astfel de cazuri şi, pe lângă gustul său inconfundabil, aduce organismului multă vitamina C şi contracarează efectele negative ale cărnii roşii. În acelaşi timp, substanţele active din murături şi din varză, în mod deosebit, ajută în procesul de detoxifiere, făcându-le ideale în curele de slăbire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*