Știați, că … ?

Gradina Zmeilor, este una dintre cele mai frumoase și mai interesante rezervații naturale din Transilvania, care se afla în apropierea satului Galgaul Almasului, in județul Salaj. Stâncile sculptate de vânt, ploi și zăpezi au devenit personaje fantastice în legendele localnicilor. Vizitatorii sunt atrași de frumusețea legendelor inventate de localnici, dar și de peisajul spectaculos, unic în lume.

Jurilovca, este un sătuc de o frumusețe sălbatică, populat în mare parte de lipoveni pescari, pregătiți oricând să facă un borș de pește savuros, cum numai în zona Dobrogei găsești. Ca să ajungeți aici, dacă veniți dinspre București, cel mai bine este să mergeți până la Constanta pe autostradă, apoi țineți drumul spre Tulcea încă 90 de kilometri. Jurilovca este la mare căutare toamna, când se pot observa mai bine pasările și sălbăticiunile din laguna Razim-Sinoe.

Băile Tușnad, situate în Cheile Oltului, la o altitudine de 650 metri, la poalele munților acoperiți cu brazi. Localitatea situata în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munții Harghita și Bodoc, este cea mai mică stațiune balneară din țară, fiind cunoscută și astăzi drept ”Mica Elveție” a României.

Lacul Vulturilor sau”lacul fără fund”, după cum mai este denumit, este situat în imediata apropiere a comunei Siriu, din județul Buzău, această locație fiind cunoscută în toată tara pentru peisajele sale extraordinare și pentru turiștii care se adună aici. Lacul poate fi considerat sinonim cu frumusețea, având în vedere că peisajele ce îl înconjoară sunt răpitoare. Sintagma de ”lac fără fund” se datorează faptului că adâncimea lacului măsoară doar 2,5 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*