Cele mai mici cinci tari din lume

– San Marino – 61 km²

Inconjurat de Italia, San Marino este cel mai vechi stat suveran supravietuitor din lume si este, de asemenea, unul dintre cele mai bogate din punct de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor. A treia cea mai mica tara din Europa, are o populatie de doar 33.000 de locuitori si se mandreste cu una dintre cele mai mici rate ale somajului din lume.

– Tuvalu – 26 km²

Cunoscuta in trecut sub numele de Insulele Ellice, Tuvalu se afla in Oceanul Pacific, in nord-estul Australiei. Are aproximativ 10.000 de locuitori, doar 8 kilometri de drumuri si un singur spital. In 2010, Tuvalu a fost vizitat de mai putin de 2.000 de vizitatori, 65% dintre ei venind pentru afaceri.

– Nauru – 21 km²

O insula situata la est de Australia, Nauru este cea mai mica tara insulara din lume.
Cunoscuta anterior ca Pleasant Island, resursele sale de fosfati sunt acum epuizate, ceea ce duce la o rata de somaj nationala de 90%, restul de 10% fiind angajat de guvern. Nauru este cunoscuta si ca tara cu cei mai multi oameni obezi din lume, 97% dintre barbati si 93% dintre femei fiind obezi sau supraponderali.

-Monaco – 2 km²

Situat pe Riviera Franceza, Principatul Monaco are cel mai mare numar de milionari si miliardari din lume pe cap de locuitor. Invecinat cu Franta pe trei parti si Marea Mediterana, Monaco are o populatie de peste 36.000 de locuitori, fiind tara cu cea mai mare densitate a populatiei din lume.

Vatican – 0,44 km²

Cea mai mica tara din lume este Vaticanul, cunoscuta si sub numele de Sfantul Scaun. Tara-oras se incadreaza in întregime in Roma. Aici se afla de asemenea cea mai mare biserica din lume – Bazilica Sfantul Petru, care detine unele dintre cele mai semnificative opere de arta din lume. Veniturile Vaticanului provin din contributiile celor peste un miliard de membri ai Bisericii Romano-Catolice din intreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*