Tainele aromaterapiei

Esentele florale, sunt cel mai simplu si mai natural mod de a vindeca trupul suferind. Ele se prezinta sub forma unor extracte lichide din flori, preparate homeopatic. Esentele florale sunt considerate adevarate medicamente in tratarea indeosebi a problemelor de natura emotionala, mentala si spirituala.

Putem obtine esentele florale, prin turnarea intr-un vas de sticla a unei cantitati de apa. Apoi asezam cateva flori frumoase, ale unei plante sau ale unui copac. Florile trebuie culese inca din zori, cand mai sunt pline de roua. Intepam petalele florilor. Mutam vasul undeva la lumina. Datorita actiunii luminii solare si a combinarii celor patru elemente fundamentale, esenta vindecătoarea a florilor se va transfera in apa. Inlaturam incet florile. Conservam esenta materna cu putin coniac diluat ce are proprietatea de a pastra caracteristicile initiale ale substantei. Diluarea se face în functie de cat de eficienta din punct de vedere medical vrem sa fie esenta respectiva.

Mergand in trecut pe firul istoriei, vom descoperi că esentele florale, au existat din vechi timpuri, probabil de pe vremea Chinei antice. Prima dovada scrisa a folosirii lor in scop terapeutic dateaza din secolul al XVI-lea. Insemnarea in limba latina, descoperita intr-un manuscris din biblioteca unui ceasornicar elvetian, colectionar de carti vechi, povesteste despre vindecatorul si magul Paracelsus, care cu ajutorul picaturilor scurse din petalele florilor lecuia pe cei ce sufereau socuri emotionale.

In ultima vreme importanta esentelor florale a fost redescoperita de medicul englez Edward Bach, cunoscut pentru studiile sale in domeniul bacteriologiei, imunologiei, homeopatiei si al medicinei naturiste. La inceputul anilor 1930 doctorul a abandonat medicina clasica, preferand sa se intoarca lanatura si sa creeze din plante un medicament mai sanatos. Pe parcursul a zeci de ani de practica medicala Edward Bach a intalnit pacienti dintre cei mai diversi. Ca medic cu experienta el a observat ca indiferent de durerea fizica de care se plangea pacientul, de fiecare data exista si o cauza emotionala. Din punctul lui de vedere fizicul si psihicul nu se pot disocia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*