Stiati, ca … ? Secretele consumului de Ciocolata alba

Comparativ cu ciocolata neagra, varianta alba a acestui produs dulce se bazeaza pe o serie de particularitati: include in compozitia sa produsi flavonoizi cu bogate proprietati antioxidante, nu contine fibre dietetice si este mult mai calorica. Iti place sa consumi ciocolata alba? Atunci ar fi bine sa stii mai multe despre avantajele / dezavantajele sale pentru sanatate.

Iata care sunt motivele pentru care anumiti experti sustin consumul de ciocolata alba:

Ciocolata alba previne diabetul. De cele mai multe ori, hipoglicemia reprezinta o cauza declansatoare pentru diabet. Pentru a putea fi evitata aceasta afectiune (hipocligemie – nivel redus al glicemiei), se recomanda (si) consumul de ciocolata alba, insa in cantitati reduse, pentru a se echilibra valorile respective.

– Ciocolata alba reduce riscul aparitiei cancerului mamar. Studii recente au demonstrat faptul ca un consum responsabil de ciocolata alba poate contribui la reducerea aparitiei cancerului mamar. Motivul din spatele acestei descoperiri se bazeaza pe prezenta polifenolilor din ciocolata, ce actioneaza ca antioxidanti. Cu alte cuvinte, polifenolii contribuie la un proces mult mai eficient de dezintegrare a substantelor cancerigene din organism.

– Ciocolata alba stimuleaza functia cognitiva. Si cei mici se pot bucura de beneficiile ciocolatei albe, atat timp cat acest aliment le este oferit acestora cu masura. Mai exact, ciocolata alba stimuleaza functia congnitiva a organismului, acesta fiind si motivul pentru care pacientilor minori, diagonosticati cu ADHD, li se recomanda consumului de ciocolata alba, in schimbul altor deserturi.

Iata care sunt motivele pentru care expertii dezaproba consumul de ciocolata alba:

– Ciocolata alba contine un nivel ridicat de grasimi. Stiai ca o cantitate de 100 de grame de ciocolata alba contine peste 30 de grame de grasimi. Avem in fata o pondere cat se poate de ingrijoratoare, avand in vedere ca aceasta cantitate de grasimi reprezinta 50% din doza zilnica pe care expertii o recomanda. Din cele aproximativ 30 de grame de grasimi, aproximativ 20 g sunt grasimi saturate. In cazul consumului unei tablete de 100 de grame de ciocolata alba, ai atins limita maxima de grasimi saturate pentru intreaga zi. Depasirea acesteia poate determina valori crescute ale tensiunii arteriale.

– Ciocolata alba contine un nivel ridicat de zahar. Inca un dezavantaj major al consumului de ciocolata alba este determinat de continutul ridicat de zahar al acestui aliment. Ciocolata alba contine peste 60% zahar. Consumul excesiv de ciocolata alba poate determina deteriorarea dintilor si cresterea in greutate. Mai mult decat atat, consumul mare de zahar poate fi o cauza pentru cresterea numarului de trigliceride, fapt ce poate duce la dezvoltarea afectiunilor cardiace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*