Stiati, ca … ? Carnea de pasare – Cuparare, pastrare si decongelare

De fiecare data cand se cumpara carne de pasare, aceasta trebuie inspectata.

Culoarea pielii si a carnii trebuie sa fie uniforma, fara semne de lovituri sau vanatai. Pielea nu trebuie sa fie desprinsa sau rupta. Oasele trebuie sa fie toate intregi; ele se pot rupe din cauza manipulării neglijente. Cel mai important, carnea nu trebuie sa miroasa, caci este un semn de degradare.

Carnea de pasare este perisabila si are tendinta de a se contamina cu bacterii de salmonela. Ea trebuie refrigerata 1-2 zile maxim, la temperatură de 1 °C. Poate fi pastrata insa cateva luni in congelator. Carnea care a fost marinata, saramurata sau frecata cu sare si mirodenii se poate pastra, acoperita, in frigider, 1-2 zile in plus, fara a se strica.

Carnea de pasare nu se decongeleaza la temperatura camerei. Acest lucru se face in frigider, peste noapte, carnea fiind pusa pe o farfurie, sau intr-un vas, si acoperita. Decongelarea se poate face si ceva mai rapid: carnea este pusa intr-o punga, imersata intr-un amestec de apa cu gheata si pusa in frigider.

Carnea semi-congelata sau nedecongelata complet nu se prepara, caci se gateste neuniform si nu poate atinge, in interior, temperatura necesara pentru a omori bacteriile daunatoare. Din motive de igiena, carnea de pasare nu se prepara langa alimente ce urmeaza a fi consumate crude. Se foloseste de obicei un fund de tocat separat. De asemenea, se evita contactul intre carnea gatita si cea cruda, iar ustensilele care au intrat in contact cu carnea cruda se spala cu mare grija.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*