Stiati, ca … ?

Cum se gatesc aripile de pasare. Fiecare aripa are trei sectiuni: ciocanelul, adica partea care este atasata de piept, partea intermediara si varful.

Aripi de pasare

Aripile pasarilor, exceptie facand cele de curcan si de pui, sunt fie prea tari, fie au prea putina carne. Aripile de pui sunt relativ fragede, datorita pielii si continutului de grasime si colagen. Se marineaza foarte bine, sporindu-si suculenta si gustul. Aripile se pot gati prin metode umede si/sau uscate de transmitere a caldurii. Adesea sunt finisate cu un sos, care aduce un strat suplimentar de savoare.

Cum se gatesc picioarele de pasare. Picioarele pasarilor sunt atasate de sira spinarii si sunt complet separate de piept, fiind conectate de acesta de doar o fasie subtire de piele.

Picioare de pasare

Picioarele sunt fie lasate intregi, fie separate in pulpa si ciocanel. Carnea de pe picioare contine o cantitate mare de grasime, tesuturi conjunctive si colagen, care o fac sa fie cea mai gustoasa parte a pasarii. Din cauza ca acesti muschi sunt mai tari, au nevoie de timpi de gatit mai mari decat carnea de la piept, mult mai moale. Acest lucru poate pune unele probleme atunci cand se gateste un pui intreg, caci pieptul se poate usca inainte ca picioarele sa fie gatite. Picioarele sunt foarte versatile. Desi nu este obligatoriu, ele pot fi marinate sau saramurate, pentru un plus de gust. Carnea de pe picioare devine suculenta si frageda atunci cand este gatită, indiferent daca este aplicata o metoda uscata, sau umeda, de transmitere a caldurii. In concluzie, picioarele, mai ales cele de pui, pot fi gatite prin aproape orice metoda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*