Saracia Ar Trebui Sa Trezeasca Credinta In Dumnezeu, In Timp Ce Bogatia Omoara Frecvent Credinta

Posedarea bogatiei, insa, aduce cu sine datoria de a darui cu generozitate celor in nevoie (1 Timotei 6:18; 2 Corinteni 8 si 9). Cristos ne-a dat un asemenea exemplu: „El, macar ca era bogat, S-a facut sarac pentru voi, pentru ca prin saracia Lui, voi sa va imbogatiti”(2 Corinteni 8:9).

Folosirea cu credinciosie a bogatiei aduce rasplatiri spirituale (Luca 16:11); adevarata bogatie este cea spirituala pe care o da Dumnezeu si nu binecuvantarile Sale materiale (Luca 12:33; 16:11).

Biblia recunoaste ca posedarea bogatiei materiale aduce cu sine pericole mari. De exemplu, exista pericolul de a nu recunoaste ca Dumnezeu este sursa binecuvatarilor (Deuteronom 8:17-18; Osea 2:8). Exista pericolul inrudit de a-ti pune increderea in bogatii (Psalmul 52:7). Pericolul increderii in bogatii este atat de mare, incat Domnul a spus ca este extrem de dificil pentru un om bogat sa intre in Imparatia cerurilor si explica aceasta afirmatie prin parafraza „cei care au bogatii”. Ucenicii au tras pe buna dreptate concluzia ca toti oamenii sufera de acest pacat; la aceasta Domnul a spus ca numai Dumnezeu poate schimba inima omului (Matei 10:23, 27). Un alt pericol spiritual asociat cu bogatiile este materialismul, adica, a face din bogatie focarul interesului omului. Asa au stat lucrurile cu taranul bogat din Luca 12:21, care nu a fost bogat fata de Dumnezeu – asa s-a intamplat si cu biserica din Laodiceea (Apocalipsa 3:17). Aceasta ispita pe care o aduce bogatia este descrisa in pilda semanatorului (Matei 13:22), unde inselaciunea bogatiilor inabuse cuvantul asa incat devine neroditor in viata (*MAMON).

Lacomia, sau dorinta de a fi bogat, este un rau cu privire la care Scriptura ne avertizeaza frecvent. Iubirea de bani este descrisa ca fiind radacina tuturor relelor (1 Timotei 6:9-10). In consecinta, un spirit de multumire cu lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu este o virtute laudata atat in Vechiul Testament cat si in Noul Testament (Psalmul 62:10; 1 Timotei 6:8; Evrei 13:5).

Datorita pericolelor bogatiilor in care cad atat de frecvent cei care le poseda, oamenii bogati, ca si o clasa aparte, sunt condamnati in cateva pasaje din Scripturi, de exemplu Luca 6:24 s.urm. si Iacov 5. Pe de alta parte, binecuvantari sunt rostite pentru cei saraci (Luca 6:20 s.urm.), deoarece saracia ar trebui sa trezeasca credinta in Dumnezeu, in timp ce bogatia omoara frecvent credinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*