Patru tari indepartate ale lumii

Singapore, este unul din putinele orase-stat existente in lume, iar diversitatea acestui loc este evidenta oriunde te uiti. Cartierele Chinatown si Little India sunt adevarate hub-uri gastronomice si comerciale. Vei vedea si cladiri din epoca coloniala, insa preponderent vei intalni arhitectura moderna. Pentru a te cufunda in universul unor filme precum Shrek sau Jurassic Park, este interesanta o vizita la celebrul parc de distractie Universal Studios.

Vietnam, este o tara cu oameni placuti, vreme instabila si distante si diferente mari intre sud, centru si nord. Ca sa iti faci o idee, distanta de la Ho Chi Minh pana la Hanoi (cele mai populate orase) este de 1.700 de km sau aproximativ 35 de ore cu trenul. Preturile aici sunt foarte accesibile, insa acestea pot varia mult daca esti turist, motiv pentru care ar trebui sa ai un aspect cat mai modest (fara ceasuri la mana sau orice altceva ce ar da impresia ca ai mai multi bani decat iti trebuie). Dong-ul vietnamez poate starni un pic mandria nationala, daca e sa faci comparatia cu leul romanesc.

Thailanda (thai inseamna,,liber,,), este acea bucata de paradis care ne ofera o extraordinara frumusete naturala, cu plajele sale rupte din Rai, peisajele sale superbe si lumea prietenoasa. Poti face multe cu bani putini, iar capitala Bangkok supranumită ”Orasul Ingerilor”, este moderna ca si arhitectura iar energia de aici este fenomenala. Mancarea este grozava, iar tara are foarte multe de oferit, indiferent ca esti genul care doreste agitatie in vacanta sau genul care doreste sa se relaxeze in paradis.

Qatarul, este o tara araba situata in Golful Persic si care are un nivel de trai remarcabil la nivel mondial. Intr-o tara de peste 2,639 milioane de locuitori, doar 313.000 sunt cetateni ai Qatar-ului, iar restul de peste 2,3 milioane sunt expati. In urma cu 20 de ani, aceasta tara era aproape toata un desert, cu o populatie de aproximativ 500.000. Industria petroliera si cea de gaze naturale au transformat aceasta tara intr-una din cele mai dezvoltate tari arabe. Capitala sa, Doha, este un oras al viitorului cu un stil asemanator cu cel al Dubai-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*