Lumea Va Fi Diferita Dupa Pandemia De Coronavirus. Vom Fi Intr-o Lume Noua

Coronavirusul continua sa afecteaze intreaga viata a oamenilor de pe Glob, iar imbolnavirile oamenilor continua fara oprire, fapt care ne arata ca viata nu va reveni la normal in curand. De fapt, au existat deja unele schimbari semnificative si fundamentale in lume si multe dintre acestea vor deveni permanente. Cand aceasta criza de sanatate se va reduce, vom fi intr-o lume noua.

Iata cateva moduri in care aceasta noua lume se va rupe cu trecutul:

– Lanturile de aprovizionare vor fi locale si nu globale. Razboaiele tarifare si comerciale au intins lanturile de aprovizionare globale pana la punctul de rupere. Pandemia COVID-19 a rupt lanturile respective. Companiile vor fi Incurcate sa aiba incredere in intreaga oferta dintr-o tara straina sau chiar din afara companiilor americane.

– Cumparati, lucrati si jucati online. Retailerii cu magazine fizice se chinuiau deja sa concureze cu cumparaturile online. Regulile de izolare sociala au obligat toata lumea sa cumpere, sa munceasca sau sa se joace online. Asadar, cumparaturile in magazin si imobiliare comerciale vor avea un impact pe termen lung.

– Decalajul digital va deveni o prapastie. Toata lumea a apelat la munca si invatare online. Cei cu locuri de munca si abilitati de conectivitate si tehnologie ar putea continua sa lucreze la distanta destul de neafectat in timpul izolarii sociale. Accesul si capacitatea de a lucra online vor deveni si mai importante, iar cei care nu sunt in stare sa se conecteze online, vor ramane mai mult in urma din punct de vedere economic.

– Prejudiciul de acasa va creste dramatic. Economistii stiau de mult ca percepem un risc mai mare, cu cat amenintarea este mai departe de noi. Este frica de necunoscut. Altfel spus, avem o partinire favorabila si perceptia riscului mai mic pentru ceea ce este mai aproape de casa. Investitorii s-au retras din investitiile de peste mari sau din afara statului, deoarece calatoria a fost dificila in timpul acestei crize, care a interzis diligenta corespunzatoare. Investitorii sunt susceptibili de a reveni la investitii mai aproape de casa.

– Asistenta medicala pentru toti devine o viziune dupa un anumit standard. Inainte de criza, asistenta medicala universala era inca considerata stangace. In timpul crizei, a existat ideea ca testarea gratuita a tuturor a fost esentiala pentru protejarea tuturor. Pe masura ce bogatii si saracii erau afectati, a devenit clar ca avem nevoie de un sistem bun de ingrijire a sanatatii, pentru toti.

– Beneficiul somajului nu este doar pentru cei lenesi. Cand somajul era de 3,9%, a fost greu sa determine pe cineva sa sprijine prestatiile de somaj sau salariul minim. Perceptia era ca doar lenesii erau someri sau nu se puteau sustine financiar. Cu 3,3 milioane de persoane care au solicitat somajul intr-o saptamana, a devenit clar ca exista miscari de rotatie economice cu repercursiuni asupra oamenilor, indiferent de abilitati, abilitatile lor sau de etica muncii. Si neacordarea de ajutor de somaj pentru aceia care sunt prinsi la locul nepotrivit la momentul nepotrivit, ar putea complica intreaga economie pentru toti.

– Pierderea increderii va necesita un timp mai mare pentru recuperare. Cat timp va dura pana cand oamenii sa se simta confortabili si sa mearga din nou intr-o croaziera? Sau cand se vor simti in siguranta proprietarii de locuinte cand vor lasa un strain in casa sa atunci cand il va închiria pentru un weekend? Cat timp de acum inainte vor fi considerate sigure tarile cu o rata mare de infectie, astfel incat cetatenii lor sa poata veni din nou ca turisti? O sa ia ceva timp. Banuiesc ca este de 2 ani sau mai mult.

– Asigurarea are un rol central. In trecut, intreprinderile considerau adesea atenuarea riscului si asigurarea ca zone plictisitoare care reflectau opinii excesiv de pesimiste. Aceasta criza incredibila, inimaginabila, se desfasoara inca si provoaca daune imense oricarui sector, oriunde in lume. Cei care au avut planuri de urgenta si o planificare robusta a riscurilor beneficiaza cu adevarat, de pe urma asigurarii. Gestionarea riscurilor va deveni o activitate de baza in lumea noua. Companiile vor dezvolta si testa activ planurile de urgenta si vor cauta servicii de asigurare pentru a se proteja. Acoperirea nu va fi privita ca un cost neplacut, ci ca o necesitate inteleapta. Desigur, companiile de asigurari vor cauta, de asemenea, sa se protejeze si sa-si consolideze expunerea.

Dupa orice perioada prelungita de criza, exista o dorinta puternica de renastere si reinnoire. Dupa un razboi, exista un boom postbelic. Cetatenii unei tari care a fost in razboi sunt obositi de moarte si distrugere, iar pacea ofera o a doua sansa la viata si o explozie imensa de energie creatoare si de construire a economiei. Exista cerere redusa pentru produse si servicii; oamenii sunt dornici sa se intoarca la munca si sa investeasca si sa cumpere. Speram ca renasterea face parte si din lumea noua.

Sursa: Forbes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*